1/2

Vriend Ann Vervoort vrijgesproken voor drugsdood Milk-Inc.-zangeres

Robby Fumarola, de vriend van de overleden Milk Inc.-frontvrouw Ann Vervoort, is door de rechtbank van Hasselt vrijgesproken voor de drugsdood van de zangeres. Het openbaar ministerie en de verdediging vonden dat er onvoldoende bewijzen zijn dat Robby Fumarola (34) iets te maken heeft met de dood van Vervoort. De Hasseltse rechter volgde die redenering.

Ann Vervoort stikte op 23 april 2010 in haar braaksel na een overdosis GHB. De drugs zouden zijn geleverd door Houthalenaar Fumarola, de toenmalige vriend van de vrouw, en een andere 32-jarige Houthalenaar. Maar volgens zowel procureur De Keersmaecker als volgens de verdediging is er onvoldoende zekerheid dat de twee, die de feiten ontkennen, de vloeibare xtc hebben geleverd.

Cocaïne

Onderzoek wees uit dat Ann ook GHB en medicatie had ingenomen, maar voor Fumarola is het nog steeds een raadsel waar zij de drugs vandaan had gehaald.

Op de zitting een maand geleden vertelde hij dat hij en Ann eind 2009 eens een flesje GHB hadden gekocht om uit te proberen, maar het was hen niet bevallen. Fumarola had Ann gevraagd het flesje weg te gooien, maar hij wist niet of dat effectief gebeurd was. Er werden alleszins geen verdere resten van gevonden in hun woning.

Fumarola gaf wel toe samen cocaïne gebruikt te hebben en daarvoor kreeg hij van de rechtbank een celstraf van zes maanden en een boete van 5.500 euro opgelegd, beide straffen met uitstel. Hij moet ook 2.700 euro gerechtkosten betalen. Zijn 32-jarige vriend werd volledig vrijgesproken. Geen van beide waren aanwezig op de zitting.

Archieffoto's

Nu in het nieuws