Zwemkampioene wordt gemeenteraadslid

Zwemkampioene wordt gemeenteraadslid

Zwemkampioene wordt gemeenteraadslid

Print
Schoten - Sofie Goffin wordt op 1 maart gemeenteraadslid voor CD&V. Zij volgt daarmee Annelies Verlinden op die ontslag neemt omwille van haar drukke professionele activiteiten als vennoot van een internationaal advocatenkantoor. Annelies blijft achter de schermen actief binnen CD&V-Schoten.
Sofie Goffin is 32 jaar en sinds anderhalf jaar fiere moeder van een dochter. Zij wordt het jongste gemeenteraadslid. Sofie Goffin is vooral bekend voor haar zwemcarrière. Ze debuteerde op het Wereldkampioenschap van 1998 in Australië, won op het Europees kampioenschap van 2000 in Helsinki een bronzen medaille op de 4 x 100m vrije slag, en zwom in 2001 een Belgische record op de 400m vrije slag. In 2000 vertegenwoordigde Sofie ons land op de Olympische Spelen in Sydney. Sofie studeerde Communicatiebeheer en is momenteel werkzaam als leerkracht talen.
  Sofie, die in 2006 315 voorkeurstemmen haalde, zal in oktober opnieuw deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zij wordt één van de jonge vrouwelijke speerpunten op de CD&V-lijst in Schoten.
    Wim Coel  

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio