Milquet wil pensioenleeftijd brandweer verlagen naar 58

Milquet wil pensioenleeftijd brandweer verlagen naar 58

Milquet wil pensioenleeftijd brandweer verlagen naar 58

Print

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) wil de pensioenleeftijd voor brandweerlui met twee jaar verlagen tot 58 jaar. Daarmee gaat Milquet tegen de stroom in van de huidige hervormingen. Pensioenminister Van Quickenborne (Open VLD) heeft al laten weten dat hij dit niet laat gebeuren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"Ik weet dat op het laatste moment nog allerlei groepen een uitzondering willen bekomen, maar dan vergissen ze zich", aldus Van Quickenborne (Open Vld) op de VRT-radio.

Het kernkabinet buigt zich namiddag om 16 uur opnieuw over de pensioenhervormingen. cdH-minister Milquet eist dat de pensioenleeftijd voor brandweerlui met twee jaar verlaagd zou worden, aangezien ook zij een zwaar en risicovol beroep uitoefenen

.

"Beslissen om twee jaar minder te werken, zit er helaas niet in", reageerde Van Quickenborne. "Ik denk dat compromissen gesloten moeten worden, maar niet ten koste van alles." Voor hem moet de gemiddelde verhoging van de pensioenleeftijd met twee jaar "zo goed mogelijk gehandhaafd worden."

Foto Belga

.

Nu in het nieuws