Sportkampioenen van 2011 gehuldigd

Sportkampioenen van 2011 gehuldigd

Sportkampioenen van 2011 gehuldigd

Print
Wuustwezel - De gemeente huldigde de sportkampioenen van 2011 in Kadans. Er werd een sportbelofte, sportman, sportploeg en laureaat sportverdienste gekozen.
Schepen van Sport Patrick Philipsen (CD&V) stelde de kandidaten voor en lichtte hun prestaties toen. Laurens Matthysen werd sportbelofte van het jaar. "Laurens is aangesloten bij Taxandria Ruiters en een echte krak in het pony rijden. Hij werd dit jaar nationaal kampioen bij de Landelijke Rijverenigingen en op het BK Jumping behaalde hij brons." De titel van sportvrouw werd dit jaar niet uitgereikt, maar sportman van het jaar werd wielrenner Nathan Van Hooydonck. "Nathan is lid van wielerclubs WAC Team Hoboken en Hoop op Zege. Hij won dit jaar twintig wedstrijden in binnen- en buitenland, maar het absolute hoogtepunt was het Belgisch Kampioenschap bij de Nieuwelingen."

De titel van sportploeg van het jaar ging naar de reserven A van voetbalclub Loenhout SK. Corneel Martens, alias Cees Bats, werd laureaat sportverdienste. "Cees Bats is 77 jaar en lid van judoclub Shinomaki. Hij is al vijftig jaar met judo bezig". Ook werden twee vrijwilligers in de sport gehuldigd omdat ze zich al meer dan twintig jaar inzetten voor hun sportclub: Frans Goetstouwers van Sint-Jorisgilde Wuustwezel en Jef Goetstouwers van judoclub Shinomaki.

An Van den Ouwelant
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio