'Danni Lowinski' voorgesteld aan de pers

'Danni Lowinski' voorgesteld aan de pers

'Danni Lowinski' voorgesteld aan de pers

Print
Op 1 maart introduceert vtm de fictiereeks ‘Danni Lowinski’, met Nathalie Meskens als het titelpersonage, een Genkse ex-kapster van Poolse afkomst die het als advocate wil proberen. Woensdag vond in de Euroscoop de avant-première plaats van de eerste aflevering.

Voor hoofdrolspeelster Nathalie Meskens (29) waren de opnames van ‘Danni Lowinski’ loodzwaar. “Maar dat wist ik niet op voorhand”, vertelt ze in Het Belang van Limburg, “want dat bestond hier nog niet, een serie waarin het hoofdpersonage in élke scène te zien is. Misschien ‘Witse’, maar daarin gebeuren moorden, en dan komt de commissaris natuurlijk niet in beeld.”

Over de herkenbaarheid voor Genkenaars zegt Meskens het volgende: “Je mag als actrice niet te veel met de mogelijke respons van welk publiek dan ook bezig zijn. Tijdens de opnames van ‘Tegen De Sterren Op’ dacht ik soms ook: ‘Oh nee, die gaat daar echt niet mee kunnen lachen.’ Maar dan beperk je je alleen maar. Ik heb gewoon geprobeerd om - ondanks haar extreme karakter - een zo geloofwaardig mogelijke Danni neer te zetten, en ik hoop dat héél Vlaanderen voor haar valt.”

Bekijk de reportage van TVL:

StVe
Foto SD

Nu in het nieuws