Real Madrid blijft rijkste voetbalclub ter wereld

Real Madrid blijft rijkste voetbalclub ter wereld

Real Madrid blijft rijkste voetbalclub ter wereld

Print
De Spaanse topclub Real Madrid blijft voor het zevende seizoen op rij de voetbalploeg met het grootste jaarinkomen. Dat heeft onderzoeksbureau Deloitte becijferd in zijn jaarlijkse 'Football Money League'. 'De Koninklijke' verdiende in het seizoen 2010-2011 maar liefst 479,5 miljoen euro.

Het is al het zevende jaar op rij dat Real de lijst aanvoert. 'De Koninklijke' rijfde vorig voetbalseizoen 479,5 miljoen euro binnen en doet daarmee beter dan aartsivaal FC Barcelona, dat 'maar' aan 450,7 miljoen kwam.

Top 7 ongewijzigd

Het verschil met de derde club op de lijst, het Engelse Manchester United, wordt steeds groter. De Red Devils waren in 2010-2011 goed voor 367 miljoen aan inkomsten. Het Bayern München van Daniel van Buyten (321) en het Arsenal van Thomas Vermaelen (251) vervolledigen de top vijf. De top zeven, met ook nog Chelsea (249) en AC Milan (235) blijft overigens ongewijzigd ten opzichte van het onderzoek van vorig jaar.

De top twintig was vorig seizoen samen goed voor zo maar even 4,4 miljard euro aan inkomsten, drie procent meer dan het seizoen daarvoor. Alle twintig clubs spelen in de vijf 'grote competities (Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk).

500 miljoen euro

Volgens Deloitte zullen de Spaanse toppers Real Madrid en Barcelona overigens snel de kaap van de 500 miljoen euro ronden. Ondanks de gigantische inkomsten slagen sommige clubs er toch in om jaarlijks de schulden op te stapelen. In sommige gevallen liggen de uitgaven hoger dan de inkomsten van de clubs.

Foto EPA
Meer sportnieuws