Spaanse prof in hongerstaking tot Contador vrijspraak krijgt

Spaanse prof in hongerstaking tot Contador vrijspraak krijgt

Spaanse prof in hongerstaking tot Contador vrijspraak krijgt

Print
Fans, je hebt ze in vele soorten. Nogal wat mensen reageerden eerder deze week verontwaardigd op de straf die Alberto Contador van het TAS kreeg na zijn positieve TAS kreeg na zijn positieve clenbuteroltest in de Tour van 2010, maar zo bruin als Unay Talara Robles bakt niemand het.

De man is 74, is een professor ethologie - hij bestudeert het gedrag van dieren - op rust en is zo overtuigd van de onschuld van Alberto Contador dat hij is overgegaan tot een drastische maatregel: een hongerstaking.

Robles beschreef de beslissing van het TAS als onrechtvaardig en kondigde via het Spaanse persbureau EFE aan zich voortaan spijs en drank te ontzeggen tot het vonnis wordt teruggedraaid.

Depressie

De reden voor de devotie die Robles voor Contador koestert is het feit dat de (prestaties van de) renner hem destijds van een depressie verlosten. “Ik zag het niet meer zitten, tot ik Alberto op televisie bezig zag. Als ik hem zag klimmen verdwenen mijn zorgen op slag.”

Robles koos het gemeentehuis van zijn woonplaats Ayamonte, in de buurt van Huelva, uit als actieterrein.

Zeer tegen de zin van de lokale ordemacht, die de bejaarde dinsdagavond uit de kantoren van de gemeentediensten plukte en hem op het dorpsplein dropte. Een zet die zijn enthousiasme niet kon temperen.

GV

Foto Reuters

Meer sportnieuws