Tecno bekijkt in hoeverre ze De Roos kunnen helpen

Bij Tecno waren ze gisteren met man en macht bezig om de rommel op te ruimen en de schade te herstellen van de brand op dinsdag. Die veroorzaakte vooral rookschade in de winkel. Er werd een inventaris gemaakt van goederen die niet meer verkoopbaar zijn. "We selecteren streng. We zullen veel moeten weggooien, al kunnen we nog niet definitief zeggen over hoeveel het gaat", zegt medezaakvoerder Jo Dams van Tecno. "Voedingswaren die in blik verpakt zijn, zijn nog verkoopbaar. Net als flessen wijn en dergelijke. Maar voedingswaren uit onze versmarkt kunnen we uiteraard niet meer verkopen. En alle dingen waar de brandgeur kan inkruipen, gaan ook onverbiddellijk buiten. Ik denk dan aan sokken en ander textiel."

Bert Provoost

Voor een hulporganisatie als De Roos aan de Bouwelsesteenweg zijn veel van die onverkoopbare goederen wel nog goed bruikbaar. "Wij helpen mensen met voedselpakketten, kleding en kleine meubels. Het is niet altijd makkelijk om genoeg bij mekaar te krijgen. Veel winkels verkopen hun producten tegenwoordig aan vijftig procent van de prijs als de vervaldatum in zicht komt. Vroeger kregen wij die dan vaak. Het aanbod is dus redelijk schaars op dit moment. Een groter lot met voeding en kleding zou dus zeker welkom zijn om onze werking te ondersteunen", zegt bestuurslid Robby Huygen.

Een extra telefoontje van uw krant richting Tecno was genoeg om beide partijen samen te brengen. "Het was de bedoeling om alle producten tegen het einde van de week te verzamelen in ons centraal magazijn en ze dan te vernietigen. Maar als ze er bij De Roos iets mee kunnen doen, dan lijkt het me wel een goed idee om ze te schenken. We zullen verder contact opnemen om met hen te bespreken hoe we het kunnen aanpakken", reageert Jo Dams van Tecno.

De winkel aan de Vekenstraat zal vermoedelijk eind deze week nog opengaan.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio