1/2

Wintercollecties aan ronde prijzen de deur uit

Dat de winter pas laat uit de startblokken geschoten is, hebben ook de kleding- en schoenenwinkels geweten. Tijdens de solden bleven ze met hopen jassen, sjaals en warme laarzen zitten. Nu gaan die vlot over de toonbank tegen ronde prijzen.

De lente- en zomercollecties doen massaal hun intrede in de winkels. Maar wat de klant nu nodig heeft, zijn warme winterkleren. De handelaars maken daarom van de vrieskou gebruik, om hun achtergebleven wintercollectie voor ronde prijzen te verkopen. Dat blijkt uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

“Tijdens de koopjes wordt normaal een seizoensopruiming gedaan, maar dat is in januari niet echt gelukt”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws in Gazet van Antwerpen. “De modewinkels zijn blij dat het nu eindelijk winter is. Zo kan hun collectie alsnog de deur uit voor ronde prijzen. Dat mag, zolang er geen kortingen worden geafficheerd en er niet met verlies wordt verkocht."

"Als er toch kortingen worden aangekondigd, moet de handelaar de laagste prijs van de soldenmaand als referentieprijs nemen. Aan de lentecollectie denkt nu bijna niemand, dus is het logisch dat kleding- en schoenenwinkels hun wintercollectie een prominente plaats blijven geven. En de consument kan daarvan zijn of haar graantje meepikken.”

HDB

NIET TE MISSEN