Driekwart van Lierenaars voelt zich veilig

73 procent van de inwoners van Lier zegt zich zelden tot nooit onveilig te voelen. Dat blijkt uit een enquête die in mei en juni werd afgenomen.

Uit de bevraging blijkt verder dat snelheid, rommel op straat, gevaarlijk rijgedrag, foutparkeren en autobussen de grootste problemen van de Lierenaars zijn. Die top vijf komt vreemd genoeg niet overeen met wat de Lierenaar van de politie verwacht. Volgens de enquête moet de politie zich namelijk vooral bezighouden met snelheid, inbraken, alcohol en drugs in het verkeer en met sluikstorten en zwerfvuil.

Van de 371 mensen die de enquête invulden, is 63 procent tevreden tot zeer tevreden over de politie van Lier. De tevredenheid over de behulpzaamheid, beleefdheid en vriendelijkheid loopt zelfs tot 70 procent op. De inwoners uit de binnenstad zijn het minst tevreden.

Ondanks de jarenlange wijkwerking kent 38 procent van de inwoners zijn wijkagent niet. De wijkagent van Koningshooikt verdient hier een pluim: hij is door bijna iedereen gekend. In de wijken Lisp en Binnenstad is er op dit vlak veel werk aan de winkel.

De resultaten van de bevraging zullen een belangrijke rol spelen in de keuze van de prioriteiten bij het opstellen van het veiligheidsplan 2013-2016.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio