"Besparingen in pensioenen moeilijk voor Grieken"

Besparingen in pensioenen moeilijk voor Grieken

"Besparingen in pensioenen moeilijk voor Grieken"

Print
Het overleg van de Griekse premier Lucas Papademos met de vertegenwoordigers van de troika is donderdagochtend afgerond. De Griekse regering stemt in met zowat alle krachtlijnen van het nieuwe besparingsprogramma, maar volgens minister van Financiën Evangelos Venizelos blijft onenigheid bestaan over "één thema".

Papademos onderhandelde de hele nacht met vertegenwoordigers van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationale Monetaire Fonds. Die eisen dat de regering met een nieuw programma van besparingen en hervormingen instemt alvorens het licht op groen wordt gezet voor een nieuw financieel steunpakket ter waarde van 130 miljard euro.

Woensdagavond bleek na afloop van een beraad van de leiders van de regeringspartijen dat één aspect van het besparingsprogramma voor de Grieken moeilijk verteerbaar is. Het zou gaan om de gevraagde besparingen in de pensioenen. Daar zou volgens de staatsradio 300 miljoen euro gesnoeid moeten worden.

Venizelos hoopt niettemin dat de ministers van Financiën van de eurozone donderdagavond in Brussel "een positieve beslissing" zullen nemen met betrekking tot het steunpakket.

Belga

.

Nu in het nieuws