Vier afvallers in Masterchef

Print
Het Junior Masterchef-avontuur zit erop voor keukenpieten Morgane (Temse), Axl (Zoersel), Aymeric (Lochristi) en Maxime (Hasselt).
Na drie afleveringen met diverse tests bengelden ze woensdag onderaan het klassement. In de aflevering van woensdag trokken ze aan het kortste eind tijdens een alles bepalende stresstest tegen vier andere jonge koks die zich ook in de gevarenzone bevonden.

Tijdens de cruciale proef diende men voor Wout Bru en Fatima Marzouki een gerechtje op basis van bladerdeeg en fetakaas uit de zuiderse keuken van Fatima na te maken. Morgane, Axl, Aymeric en Maxime presteerden hier het minst goed. Daarmee tekenden ze hun doodvonnis voor deze wedstrijd. Het vertrek gebeurde wel met opgeheven hoofd. Nergens vloeiden tranen.

Volgende week gaat Junior Masterchef verder met acht koks. Onze regio was aanvankelijk goed vertegenwoordigd in de culinaire wedstrijd, maar het aantal talenten is al fors uitgedund. Alleen Ellen (Londerzeel), Lina (Burcht) en Margot (Schiplaken) bevinden zich nog in de race. Beste hobbykok Claudia Allemeersch is in de komende aflevering te gast.

Tom Vets

.

Nu in het nieuws