"Geen wereldschokkende info in gestolen N-VA-bestanden"

Geen wereldschokkende info in gestolen N-VA-bestanden

"Geen wereldschokkende info in gestolen N-VA-bestanden"

Print
Een indringer in het kantoor van de Antwerpse N-VA heeft vertrouwelijke computerbestanden van de partij gestolen. Het gaat om de ontwerpteksten voor het congres van 21 april en de ledenlijsten, maar het belang ervan wordt gerelativeerd. Ingewijden spreken van politieke spionage. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

Het parket van Antwerpen bevestigt dat er een opsporingsonderzoek lopende is voor vermeende feiten van diefstal.

De diefstal gebeurde vermoedelijk vorige vrijdag tussen 11.30 en 14.30u. N-VA-fractiemedewerkster Linda Verlinden had tijdens haar middagpauze haar USB-stick op haar computer laten zitten in haar kantoor in de Gildenkamersstraat, net achter het Antwerpse stadhuis.

Pas afgelopen maandag stelde ze vast dat alle mappen met politieke informatie waren leeggemaakt. Haar privébestanden waren wel nog intact. Ook uit haar kantoor zelf was niets ontvreemd. Dat wijst erop dat de dader doelbewust naar de politieke informatie op zoek was.

"Geen wereldschokkende informatie"

De partij zit zeer verveeld met de diefstal. In een korte reactie geeft N-VA-voorzitter Bart De Wever toe dat het om “bijzonder gevoelige informatie” gaat.

Donderdag nuanceert N-VA het belang van de documenten echter. "Bij de verdwenen bestanden zitten inderdaad een aantal voorbereidende teksten, maar iets echt wereldschokkends valt daar niet te lezen. Iedereen weet al waar wij als partij voor staan." Dat zegt Fons Duchateau, voorzitter van N-VA Stad Antwerpen.

Spionage?

Sommigen maken gewag van politieke spionage acht maanden voor de belangrijke gemeenteraadsverkiezingen. Wie achter de diefstal zit, is nog geheel onduidelijk.

Meer leest u vandaag in Gazet Van Antwerpen.

LM, AK

Foto Wim Hendrix