Theater Tol naar Olympische Spelen

Theater Tol naar Olympische Spelen

Theater Tol naar Olympische Spelen

Print
Borgerhout - Het Borgerhoutse Theater Tol is door de stad Londen gekozen om deze zomer vijf voorstellingen te brengen tijdens de Olympische Spelen. Dat meldt Gazet van Zurenborg.

Uit meer dan vijfhonderd kandidaten koos Londen de voorstelling Luce van theater Tol. De spectaculaire luchtvoorstelling was begin januari nog te zien op de Groenplaats, als afsluiter van de Winter in Antwerpen.

Lot Seuntjens, regisseur van Theater Tol, is in de wolken. "Een nieuw hoogtepunt voor ons gezelschap. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en kan al niet meer stuk", vertelde ze aan Gazet van Zurenborg. "Heerlijk om te mogen spelen op een plek waar de ganse wereld samenkomt."

Dat Londen gecharmeerd werd door de voorstelling is niet verwonderlijk. "De voorstelling werd geïnspireerd op het leven van de Italiaanse wielrenners Fausto Coppi en Gino Bartali. Ze vechten tegen elkaar en voor de liefde", vertelt Lot. "Het is een magisch spel, met een duidelijke link met de sport."

Het is niet de eerste buitenlandse voorstelling van Tol. Ze zaten al in Canada, Singapore, India en traden ook al een keer op in Londen. Daar werden ze toen opgemerkt door iemand van een Londens cultuurhuis. En hij stelde Theater Tol voor voor de Olympische Spelen.

Theater Tol speelt van 28 juli tot en met 1 augustus in Londen, de eerste vijf dagen van de Olympische Spelen.

Geraldine Dewart
Foto JVDP

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio