Meisje dat zusje schedel insloeg kent vonnis op 7 maart

Meisje dat zusje schedel insloeg kent vonnis op 7 maart

Meisje dat zusje schedel insloeg kent vonnis op 7 maart

Print
Rotselaar - Voor de Leuvense jeugdrechtbank is woensdag de zaak behandeld van het tienermeisje uit Rotselaar dat haar elfjarige zusje Sofie de schedel insloeg met een hamer.

Vier advocaten van de betrokken partijen hielden achter gesloten deuren uitvoerige pleidooien over de feiten van 26 oktober 2010. De jeugdrechter maakt zijn vonnis pas bekend op 7 maart.

Sofie G. (11) uit Rotselaar werd zwaargewond gevonden in het ouderlijk huis. Haar schedel was ingeslagen. Het incident gebeurde toen de ouders van het meisje naar een oudercontact waren op school. De vijf jaar oudere zus van het slachtoffer beweerde dat ze op het moment van de aanval was gaan joggen. Aanvankelijk dacht de politie aan een indringer. Maar na enkele dagen volgde de doorbraak.

De dader bleek de oudere zus, die na een felle ruzie de bijna fatale klappen met een hamer op het hoofd had gegeven. Het meisje werd voor dood achtergelaten en moest lang revalideren. Ondertussen stelt ze het beter.

Onder één dak

Dader Y. werd eerst enkele maanden in een jeugdinstelling geplaatst, maar mag sinds september 2011 opnieuw naar school. Ze volgt nog therapie, maar woont wel terug met haar jongere zusje onder één dak.

Het is nu aan de rechter om te beslissen of hij het meisje straffen oplegt met bijkomende voorwaarden, of haar uit handen geeft en doorverwijst naar de strafrechter om als volwassene te worden berecht. Dat laatste lijkt erg onwaarschijnlijk.

BEPR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio