Mini-Europa en Océade moeten wijken voor winkelcentrum

Mini-Europa en Océade moeten wijken voor winkelcentrum

Mini-Europa en Océade moeten wijken voor winkelcentrum

Print
De parken Mini-Europa en Océade op de Heizel in Brussel moeten eind augustus 2013 de deuren sluiten, tenzij de stad Brussel nog bijdraait. Dat heeft eigenaar Thierry Meeùs nu zelf bevestigd.

Het themapark en het waterpretpark moeten wijken voor het zogenaamde Neoproject: een groot winkelcentrum, 750 woningen én een concertzaal, allemaal in de schaduw van het Atomium.

Het Neoproject werd vorige week goedgekeurd. Al bij het bekendmaken van de plannen werd duidelijk dat Océade en Mini-Europa niet in "het esthetische karakter van Neo" passen, hoewel ze beide rendabel zijn.

Het is nog niet duidelijk wat er met het personeel van de parken moet gebeuren. Zowel de stad Brussel als Neo zelf wil de personeelsleden opvangen.

Schandalig

Een duidelijk geëmotioneerde Thierry Meeùs noemde de omstandigheden waarin de parken moeten sluiten en de manier waarop hij behandeld is door de stad Brussel "ronduit schandalig". "We hebben er werkelijk alles aan gedaan om Océade en Mini-Europa te behouden, maar ik heb de indruk dat we nooit een kans hebben gekregen."

In het nieuwe project is plaats voor Océade en Mini-Europa, onder voorwaarde dat Océade 100 meter wordt verplaatst, een deel van Mini-Europa verdwijnt en een ander deel gratis wordt. "Kortom, men wil ons alleen deels laten bestaan op voorwaarde dat Océade en Mini-Europa bijna volledig worden heropgebouwd en financieel dus niet meer exploiteerbaar zijn", zegt Meeùs die de gronden waar de attracties opstaan huurt van de stad Brussel.

Hij start nu een petitie om toch nog aan de Heizel te kunnen blijven.

Foto Belga

Nu in het nieuws