1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Standbeeld Beethoven opnieuw van zijn sokkel gereden

Het standbeeld van Ludwig Van Beethoven op de Haverwerf in Mechelen is dinsdagochtend opnieuw aangereden. Ondertussen is een deel van het monument weggehaald door de stadsdiensten.

Sven Van Haezendonck

"Mijn vrouw werd vanochtend omstreeks 6u gewekt door een slag. Toen ze ging kijken, was er geen voertuig meer te zien", vertelt buurtbewoner Emile Van der Taelen. Hij merkte ook de vorige aanrijding midden december jongstleden op. "Ditmaal is het bompa die van zijn sokkel werd gereden", zegt Van der Taelen.

Het standbeeld voor de wereldberoemde componist werd pas in juni vorig jaar geplaatst. Het is een ontwerp van kunstenaar Jean-Paul Laenen, die destijds ook het opvallende muntstuk van vijf Belgische frank heeft ontworpen. Zowel de politie als de stadsdiensten kwamen al ter plaatse voor vaststellingen. Niemand heeft iets gezien. "De gerant van Match heeft gezegd dat alle leveringen in zijn supermarkt vanochtend zijn gebeurd via de Adegemstraat", weet Emile Van der Taelen.

Het beeld is aanzienlijk beschadigd. "Meer dan de vorige keer. Pure ellende. Het is overduidelijk dat daar niet mag worden gereden", reageert schepen van Cultuur Frank Nobels (onafhankelijk).

SVH

Foto's Patrick Hattori

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio