"Nieuwe aanslag op autopendelaars"

Nieuwe aanslag op autopendelaars

"Nieuwe aanslag op autopendelaars"

Print
Lode Vereeck (foto), fractieleider voor LDD in het Vlaams Parlement, is niet te spreken over de suggestie vanBrussels minister Brigitte Grouwels (CD&V) voor de invoering van een slimme kilometerheffing in de hoofdstad. "Een op de drie jobs in Brussel wordt ingevuld door een Vlaming. Zo'n kilometerheffing zougewoon een nieuwe aanslag zijn op de autopendelaars", aldus Vereeck.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft dringend nood aan meer inkomsten. Om het geld nietenkel bij de MIVB-reizigers te moeten halen, denkt Brussels minister Grouwels onder meer aan een kilometerheffing voor de pendelaars. Ze denkt daarbij aan een 'slimme kilometertaks', waarbij bijvoorbeeld automobilisten die in de spitsuren aankomen in Brussel meer betalen dan chauffeurs die op rustigere momenten arriveren.

Geldklopperij

Die suggestie wordt alvast niet gesmaakt door LDD'er Lode Vereeck. "Brussel toont zich hier van zijn smalste kant. Veel eetlust, maar weinig verantwoordelijkheid. Het zal opnieuw de werkende Vlaamse autopendelaar zijn die geld moet ophoesten."

Zomaar een kilometerheffing invoeren, kan voor LDD niet door de beugel. "Dat zou pure geldklopperij zijn", zegt Vereeck. "Rekeningrijden is alleen bespreekbaar als alle forfaitaire autobelastingen worden afgeschaft en als de infrastructuur en de wegcapaciteit verbeterd worden. Want mensen gaan geen kilometerheffing betalen om in de file te staan", klinkt het.

Belga

MEEST RECENT