Islamleraar licht tientallen gezinnen op tot 200.000 euro

Islamleraar licht tientallen gezinnen op tot 200.000 euro

Islamleraar licht tientallen gezinnen op tot 200.000 euro

Print
In Genk hebben enkele tientallen mensen klacht ingediend tegen de gepensioneerde islamleraar R.A. uit dezelfde gemeente. Dat schrijft Het Belang van Limburg. De man leende telkens geld, dat hij echter nooit terugbetaalde. Eén gezin maakte hij op deze manier 200.000 euro afhandig. De politie van de zone GAOZ heeft de klachten overgemaakt aan het parket, dat de zaak onderzoekt.

R.A. ging steeds op dezelfde manier te werk. “Hij zei dat hij geld nodig had om een notariële akte te kunnen afhandelen. Anders zou hij een belangrijke verkoop mislopen. En ik mocht van hem trouwens met niemand over die lening praten.”, zegt Aydin Er (foto), één van de gedupeerden die klacht indiende.

“Ik vertrouwde hem, want ik ken de man al jaren. Als godsdienstleraar kon hij op veel respect rekenen. Blijkbaar kon R.A. op die manier ook bij andere gezinnen zijn slag slaan.”

De bedragen die de man binnenrijfde, variëren van enkele honderden tot tienduizenden euro’s. Eén gezin maakte hij 200.000 euro afhandig. Wat de Genkenaar met het geld gedaan heeft, is niet duidelijk. De slachtoffers hopen via de klacht tenminste nog een deel te recupereren.

Erhan Yilmaz), voorzitter van de moskee van Sledderlo, benadrukt dat de man niets te maken heeft met de moskee. “Hij komt al jaren niet meer en is geen imam, wel islamleraar. Die leiden geen erediensten in de moskee.”

CN

MEEST RECENT