EK zwemmen in Sportpaleis in gevaar

EK zwemmen in Sportpaleis in gevaar

EK zwemmen in Sportpaleis in gevaar

Print
Antwerpen - De kans is reëel dat het Europees kampioenschap zwemmen van 16 tot 27 mei in Antwerpen wordt afgeblazen. De organisatie kampt met serieuze financiële problemen. Als het EK in het Sportpaleis niet kan doorgaan, is dat een grote smet op het imago van sportstad dat Antwerpen zich wil aanmeten.

Het EK zwemmen in Antwerpen werd nochtans ambitieus aangekondigd. Zo zouden speciaal voor dit kampioenschap twee zwembaden in het Sportpaleis worden aangelegd, een olympisch bad en een kleiner oefenbad.

Maar de voorbije maanden rezen er steeds meer problemen en nu is het hele EK zelfs bedreigd. Ondanks een tussenkomst van 100.000 euro van de stad Antwerpen blijft de organisatie met een grote financiële put zitten. Zowel de Europese Zwemliga LEN als organisator Georges Straetemans heeft zijn engagementen wel herbevestigd, maar om het EK te redden is nog minstens 300.000 euro nodig.

De stad Antwerpen liet gisteren al weten dat ze geen extra geld meer zal vrijmaken en dat het bij de eerder toegezegde 100.000 euro zal blijven.

Eindhoven

In de wandelgangen wordt intussen gefluisterd dat de Nederlandse stad Eindhoven, die alle nodige infrastructuur al heeft, klaarstaat om de organisatie over te nemen. Voor Antwerpen zou dit een zware klap zijn. Want een mislukking om een EK te organiseren straalt ook af op de gaststad, zelfs al organiseert die het evenement niet zelf.

Jan Brys

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio