Actiegroepen willen lighttrain naar Voorkempen

Print
Wijnegem - Een lighttrain-lijn als een grote Ring voor openbaar vervoer en een lighttrain-lijn dwars door de Voorkempen. Dat stellen de actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos vandaag voor tijdens de presentatie van hun verkiezingscampagne.

Vanavond geven de actiegroepen in zaal Horta in Antwerpen het startschot voor hun verkiezingscampagne. Ze pleiten de komende maanden voor het Meccano-tracé en voor de overkapping van de Ring.

Maar stRaten-generaal lanceert ook een nieuw plan voor twee nieuwe lighttrain-lijnen. Een lighttrain is sneller dan een tram en werkt zonder kaartjesknipper.

De eerste lijn volgt vanaf de Luchtbal gedeeltelijk het tracé van de tweede spoorontsluiting van de haven. Via Schoten, Wijnegem en de R11 maakt ze een bocht naar het station van Berchem en Antwerpen-Centraal. Ze wordt zo een grote Ring voor het openbaar vervoer.

De tweede lijn gaat van Wijnegem via het tracé van de E313 en de E34 via Ranst en Zoersel naar de luchthaven van Malle. Die zou volgens de actiegroep op termijn de luchthaven van Deurne overbodig kunnen maken.

LM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio