Radio 2 en Sabam lauweren Arno en John Terra

Radio 2 en Sabam lauweren Arno en John Terra

Radio 2 en Sabam lauweren Arno en John Terra

Print
John Terra (60) en Arno (62) zijn gisteravond in het Casino-Kursaal van Oostende opgenomen in de Eregalerij van Radio 2 en Sabam.

Terra geldt als de ontdekker van Dana Winner, Erik Goossens, Lisa Del Bo, Vanessa Chinitor en Kim Kay.

Hij was producer van vijf cd’s van Christoff. Hij schreef ook de grootste hits van Yasmine, zoals Diep in mij, en Luc Steeno, zoals Hij speelde accordeon. Terra was ook met twee liedjes op het Eurovisie Songfestival: Like the Wind (Vanessa Chinitor) en Liefde is een kaartspel (Lisa Del Bo).

Terra heeft ook heel wat eigen hits gezongen. Voor zijn grootste hit De dagdat het zonlicht niet meer scheen leverde Johnny Hoes de tekst. Andere hits van Terry zijn Iemand heeft je pijn gedaan, Als je de taal van de liefde verstaat en A la espagnola. Gisteren zong Helmut Lotti nog eens Alles wat ik voel, een liedje van John Terra.

Arno

Het tweede deel was aan Arno gewijd.

Voor hem was het een weerzien met onder meer zijn bassist Paul Couter, met wie hij als Tjens Couter in 1972 een duo vormde. Later breidde de groep uit en ging over in TC Matic. Daarvan was bassist Ferre Van Baele present, met wie Arno het slotnummer Ohlalala bracht, gesteund door Les Anges Compagnie.

Andere ex-TC Matic-leden zoals Jean-Marie Aerts en Rudi Cloet waren er niet. Zij waren volgens Arno niet gesteld op een eenmalige reünie, wel op een hele tournee, wat Arno dan weer niet ziet zitten.

Raymond De Condé

Foto: VDB

MEEST RECENT