Belgische outfits voor Londen 2012 voorgesteld

Belgische outfits voor Londen 2012 voorgesteld

Belgische outfits voor Londen 2012 voorgesteld

Print
Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft donderdagavond in het Conrad Hotel in Brussel de olympische outfits voor de Belgische atleten in Londen officieel voorgesteld.

De olympische kledinglijn werd gecreëerd door de Limburgse ontwerper Stijn Helsen en wordt vanaf eind april ook te koop aangeboden. De collectie werd op de Brusselse catwalk voorgesteld door een mengeling van modellen en atleten. Onder andere Evi Van Acker, de Borlées en Jean-Michel Saive gaven het beste van zichzelf.

"Toen ik het aanbod kreeg, heb ik niet lang moeten nadenken. Ik beschouw het dan ook als een superproject. Deze mensen zijn met passie met hun vak bezig en het is dan ook een eer om hen te mogen kleden. In de outfits moesten natuurlijk de kleuren van de Belgische vlag verwerkt worden, maar dat was geen probleem. Rood is immers een aangename kleur om mee te werken", gaf de ontwerper een woordje uitleg bij zijn collectie.

Ook bij de atleten viel de kledij in de smaak. "Het zijn leuke outfits en ik ben blij dat ik ze tijdens de Spelen mag dragen. Het was voor mij de eerste keer op een catwalk en het viel mij op dat het achter de schermen enorm hectisch was", verklapte zeilster Evi Van Acker.

"Leuke outfits zijn natuurlijk geen garantie op medailles, maar het is wel belangrijk dat je jezelf goed voelt in je kleren. Als ik op de Spelen het beste van mezelf kan geven, dan ben ik tevreden."

Belga

Foto Tony Van Galen

Meer sportnieuws