"Progressief project slachtoffer opblazen kartel in Sint-Niklaas"

Print
Sint-Niklaas - Het belangrijkste slachtoffer van het opblazen van het kartel is het gezamenlijk progressief project. Dat zegt het dagelijks bestuur van SOS 2012, nadat sp.a en Groen woensdag het kartel eenzijdig opzegden.

"Wat in de voorbije jaren is opgebouwd, wordt nu opgeofferd vanwege een aantal strubbelingen die er in elk huwelijk en elke organisatie zijn", aldus het dagelijks bestuur van de beweging rond Wouter Van Bellingen, verwijzend naar de kritiek die ere-burgemeester Freddy Willockx aan hun adres uitte. "Er zijn door onze beweging, net zoals door sp.a en Groen een aantal fouten gemaakt. Deze incidenten zijn echter niet van deze aard dat het onmogelijk is om inhoudelijk verder samen te werken."

Van Bellingen zegt dat "de rekenkunde van het aantal potentiële kandidaten" en de "persoonlijke ambities van bepaalde personen", doorslaggevender waren in het opzeggen van het kartel.

SOS 2012 zegt zich constructief te willen opstellen en blijft geloven in het progressief project voor de inwoners van Sint-Niklaas. "Niemand die dit project een warm hart toedraagt, heeft baat bij een versplinterd kartel. Gedurende 6 jaar heeft de droom van Maurits Coppieters, Norbert De Batselier, Freddy Willockx en Jos Geysels standgehouden in Sint-Niklaas. Een "Sienjaal" dat we volgende 6 jaar even positief en ambitieus willen blijven invullen."

Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio