Twee keer brand in Dessel

Print

Twee keer brand in Dessel

Dessel - De brandweerkorpsen uit de regio hadden donderdagvoormiddag de handen meer dan vol. In Dessel brak zowel in een woning als in een garage met stal op hetzelfde moment brand uit.
Omstreeks 10 uur liepen bij de brandweer in Mol bijna gelijktijdig twee meldingen binnen van woningbranden in Dessel. De brand in de Kuilstraat (foto onderaan) zette een huis in lichterlaaie, in de Blokstraat (foto boven) in Witgoor sloegen de vlammen uit het dak van een grote garage met schuur.

Het Molse korps riep meteen versterking in van de brandweer van Kasterlee en Turnhout en ook de brandweer van Balen hielp met een extra tankwagen.

In de Kuilstraat bleek een defecte verwarmingsketel de oorzaak van de uitslaande brand te zijn. De achterzijde van het huis en de bovenverdieping zijn fel aangetast door het vuur. De brandweer kreeg het vuur relatief snel onder controle, maar de woning is onbewoonbaar.

In de Blokstraat in Witgoor brandde een groot gedeelte van een garage en een stal uit. De brand begon in de schouw maar heeft die zich razendsnel verspreidt.

Vier koeien die zich in de stal bevonden, konden gered worden. Een buurtbewoner en de eigenaars werden tijdens de reddingsactie bevangen door de rook. Zij werden voor alle zekerheid naar het ziekenhuis van Mol gebracht, maar waren mits wat extra zuurstof snel weer op de been. Verder vielen er geen slachtoffers.

Dat beide branden gelijktijdig woedden, berust op toeval, aldus kapitein Kenis van de Molse brandweer.

Nele Caeyers

Foto's Bert De Deken

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio