Eerste schaatsers gespot in Kalmthout

Wanneer het enkele dagen vriest, begint het bij de Kalmthoutenaars te kriebelen. De vennen in de Heide bieden de uitgelezen mogelijkheid om op natuurijs te schaatsen. Op het Ganzenven en de Putse Moer werden dan ook al de eerste schaatsers gespot. De koudegolf houdt alvast aan tot het einde van volgende week.

redactie

"Ik heb de schaatsers ook gezien", vertelt burgemeester Lukas Jacobs. "De verantwoordelijkheid ligt steeds bij de mensen of het veilig is. Wel moet ik zeggen dat het op het Ganzenven (dit is bij de brandtoren) relatief veilig is omdat het maar enkele tientallen centimeters diep is."

"Bij de Putse Moer (Morissenven) is het voorste en ondiepe gedeelte nog niet bevroren. Als het zo blijft zal dat misschien voor het weekend zijn. Toch wil ik benadrukken dat het steeds op eigen risico is."

Koudegolf

De meest recente weerkaarten laten de koudegolf die momenteel onze land in zijn grip houdt, alvast tot het einde van volgende week aanhouden.

Naar het weekend van 11 februari toe kan de temperatuur overdag wel boven het vriespunt uitkomen en ook 's nacht vriest het dan minder streng.

Kris PeetersMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio