Bart Wellens wordt vrijdag aan kaak geopereerd

Bart Wellens wordt vrijdag aan kaak geopereerd

Bart Wellens wordt vrijdag aan kaak geopereerd

Print
Bart Wellens wordt vrijdag in het UZ van Antwerpen aan de kaak geopereerd. Dat meldde zijn team Telenet-Fidea donderdag. De veldrijder was vorige maand met hartproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Een infectie van een tandwortel in de rechterkaak bleek de hartproblemen veroorzaakt te hebben.

Donderdag ging Wellens voor onderzoek opnieuw langs in het UZ. "Ik kreeg er alvast goed nieuws. De toestand heeft zich volledig genormaliseerd. Alles evolueert prima."

"Met de resultaten die er nu zijn, moet ik me kortelings melden bij de dokter in Geel en die zal hopelijk het licht op groen zetten om opnieuw lichtjes te beginnen fietsen. Ik snak ernaar om te kunnen bewegen, maar het is nog even geduld oefenen."

Vaststaat is dat hij vrijdag wordt geopereerd aan zijn rechterkaak. "Inmiddels kennen we de oorzaak van al mijn problemen. Het heeft duidelijk te maken met ontstoken kronen in mijn rechterkaak. Die worden via een ingreep in het ziekenhuis weggenomen."

"Ik ga na afloop een nachtje moeten blijven. Enerzijds zie ik op tegen deze operatie omdat het natuurlijk flink pijn gaat doen. Anderzijds ben ik blij dat tenminste die haarden van ontsteking zullen weggenomen worden."

Foto Ludo Mariën

MEEST RECENT