Luitenant-generaal op rust Baudouin Somers voorzitter Fort van Breendonk

Print
Willebroek -
Luitenant-generaal op rust Baudouin Somers (61) is sinds vorige week in dienst als voorzitter van het Nationaal Gedenkteken Fort Van Breendonk. Hij volgt een nieuwe lijn en zoekt (extra) financiële middelen

Baudouin Somers volgt Roger Coeckelberghs op als voorzitter die over enkele dage 91 jaar oud wordt. Gezien de grootste geldschieter het ministerie van Defensie is en er op vele vlakken een samenwerking is met defensie, is het logisch dat de opvolger iemand is met een militair verleden. Hij is sinds 1 juli Luitenant-generaal op rust.

"Er is zeker een trendbreuk met het verleden. Voor het eerst staat nu iemand aan het hoofd van het Memoriaal die tijdens WO II er niet heeft vast gezeten onder het Nazi-regime", zegt Somers. Zonder dat hij wil afbreuk doen of kritiek wil geven op zijn voorganger(s) verduidelijkt hij dat het management van het dagelijks reilen en zeilen van het Fort van Breendonk dringend op punt moet gezet. Jaarlijks komen er zowat 100.000 mensen op bezoek waarvan ruim 3/4 schoolgaande jeugd.

#Brandstraat, Willebroek#

Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio