Adopteer een paard want opvang zit stampvol door winter

Print

Adopteer een paard want opvang zit stampvol door winter

Het Vlaams Paardenloket slaakt een noodkreet: nu de winter toeslaat worden de diereninspecteurs van het ministerie voor Volksgezondheid (FOD dierenwelzijn) geconfronteerd met een aantal schrijnende gevallen van paardenverwaarlozing.

Dierenwelzijn zit met de handen in het haar want ze heeft zelf niet de middelen om paarden op te vangen en de paardenasielen zitten overvol. Daarom roept het Vlaams Paardenloket op om opgeknapte paarden te adopteren uit het opvangcentrum The Old Horses Lodge in Laarne, zodat er ruimte wordt vrijgemaakt voor andere opvangpaarden die nu met de winter in beslag worden genomen.

De adoptie moet wel onder strenge voorwaarden verlopen. Op de website staan de edele viervoeters die een nieuwe stal en weide zoeken om hun oude dag te slijten. Alle paarden staan op de website met foto en voorgeschiedenis. Enkele van de dieren die u kan adopteren:

Vita: een jonge vosse merrie van 10 jaar oud die een jaar geleden opgevangen werd door The Old Horses Lodge. Ze heeft een rustig maar vrij dominant karakter en is erg betrouwbaar naar mensen toe. Vita is nog in goeie gezondheid en erg levenslustig. Bovendien is ze eraan gewend om zowel met merries als met ruinen samen te staan. Vita werd achtergelaten door haar eigenaars. Daardoor is er niet veel geweten over haar achtergrond.Tibeau (foto boven) is een witte ruin van ongeveer 11 jaar. Hij werd nooit opgeleerd en zijn toekomstige verzorgers hebben een gezonde dosis geduld en ervaring nodig. Tibeau is zeer slim en, eens hij zijn verzorger goed kent, ook erg aanhankelijk.

Gloria is iets jonger dan 20 jaar. Ze werd in beslag genomen op een weide naast de E19. De omheining lag tegen de grond, en de kans was groot dat ze op de autostrade zou terechtkomen. Gloria is een merrie met pit, maar wel erg lief.
Belle is een kleine witte kermispony die in beslag werd genomen wegens verwaarlozing. Ze verbleef 3 maanden zonder onderbreking op een vrachtwagen met 6 andere pony's. Belle is niet meer van de jongste en heeft dus haar pensioentje meer dan verdiend. Ze is graag in het gezelschap van andere pony's maar sluit ook met heel veel plezier vriendschap met ezels.E-mail: theoldhorseslodge@hotmail.com
Telefoon: 09/230.45.58
Website: www.tohl.be

KMa

MEEST RECENT