Masterplan voor omgeving oud gemeentehuis

Print
Hoogstraten - Het stadsbestuur wil een plan laten opmaken voor heel de omgeving van het voormalige raadhuis in het centrum van Meerle. Binnenkort komen daar ook weer enkele gebouwen vrij omdat de school een nieuwbouw plant.
Het oude raadhuis van Meerle staat al een tijdje leeg en al even lang is het stadsbestuur op zoek naar een geschikte invulling voor het geklasseerde gebouw. "We gaan nu héél de site door een studiebureau laten bekijken", zegt schepen Annie Desmedt (CD&V). "Naast het raadhuis, komen er binnenkort ook weer enkele lokalen vrij die nu door de school gebruikt worden. De school is immers al ver gevorderd met de plannen voor een nieuw gebouw. Voor die gebouwen moeten we ook op zoek naar een geschikte invulling. Een deel van de schoolgebouwen ligt bovendien in woongebied dus daar zou dan eventueel wat (sociale) woongelegenheid kunnen komen. Het doel is om de mooie dorpskern van Meerle nog wat mooier te maken."

In het plan wordt ook bekeken waar er plaats kan gevonden worden voor jeugdhuis Den Dorpel, de kinderopvang en de Chiro. Voor het raadhuis heeft de stad al wel een akkoord met Erfgoed dat er eventueel een lift mag gebouwd worden om het gebouw zo beter toegankelijk te maken.

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio