Tweede plaats voor Kris Boeckmans in Ster van Bessèges

Tweede plaats voor Kris Boeckmans in Ster van Bessèges

Tweede plaats voor Kris Boeckmans in Ster van Bessèges

Print
Kris Boeckmans (Vacansoleil-DCM) heeft donderdag net naast de ritzege gegrepen in de Ster van Bessèges. In de tweede etappe moest de 24-jarige Antwerpenaar alleen de Duitser Marcel Kittel (Project 1T4I) laten voorgaan.

Ook Michael Van Staeyen (zesde) en Tom Van Asbroeck (tiende) sprintten naar een stek in de top tien. De Fransman Nacer Bouhanni, woensdag nog etappewinnaar, werd derde en moest de leiderstrui afgeven aan Kittel, die in de openingsrit als tweede gefinisht was.

De Ster van Bessèges ontsnapte niet aan het strenge winterweer dat Europa teistert. De renners hadden er tegen geprotesteerd om in sneeuw en vrieskou te moeten rijden en de organisatoren beslisten daarom de eerste 90 kilometer, met daarin twee beklimmingen, te schrappen. Wat overbleef was 58,8 kilometer, met daarbij vijf rondjes van 7,3 kilometer op een plaatselijk circuit.

Dopingzaak

De 23-jarige Kittel werd afgelopen weekend in een reportage van de Duitse zender ARD als één van 28 verdachten genoemd in een dopingonderzoek rond dokter Andreas Franke.

Zijn team bevestigde dat Kittel de in opspraak gekomen dokter in het verleden consulteerde, maar beklemtoonde dat hij geen verdachte in de zaak is.

Belga

MEEST RECENT