Raad van State vernietigt vergunning Mediamarkt Schoten

Raad van State vernietigt vergunning Mediamarkt Schoten

Raad van State vernietigt vergunning Mediamarkt Schoten

Print
Schoten - De Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) en de federatie voor de elektrosector Nelectra spreken zich positief uit over een nieuw arrest van de Raad van State. Daarin vernietigt het de socio-economische vergunning voor de vestiging van Mediamarkt in Schoten.

Unizo en Nelectra hadden in 2007 tegen die vergunning beroep aangetekend omdat er geen rekening werd gehouden met het aantal klachten tegen de komst van de winkel. "De verkeerssituatie was totaal niet aangepast aan de komst van een nieuwe grote handelsvestiging in die buurt. Zo trekt de site heel wat extra verkeer aan en wordt het uitgaande verkeer volledig afgeleid richting Brasschaat. Dat zorgt voor heel wat extra verkeersdruk in Brasschaat en bemoeilijkt de bereikbaarheid van de handelskern. De raad van state oordeelde volgens ons dan ook terecht dat dit niet kan" aldus Peter Aerts, regiodirecteur van Unizo Antwerpen-Mechelen.

Een interministerieel comité moet nu binnen de veertig dagen opnieuw beslissen over de vergunning van de Mediamarkt in Schoten. Unizo eist dat het comité deze keer wel rekening houdt met de aangegeven problemen.

Foto Sarah Van den Elsken

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio