Drie fietspaden voor Meerle

Print
Hoogstraten - Het stadsbestuur werkt naarstig verder aan drie fietspadendossiers voor deelgemeente Meerle. De komende jaren moet er zowel aan de Chaamseweg, Ulicotenseweg als Strijbeek een vrijliggend fietspad komen.
Het dossier van het fietspad langs Strijbeek is het verste gevorderd. Daar zijn onlangs al enkele bomen gerooid. In maart worden de nutsleidingen ondergronds gebracht en na het bouwverlof start de aanleg van het fietspad.

Voor het fietspad langs de Ulicotenseweg was het ineens ook de bedoeling om de schoolomgeving aan te pakken, maar die dossiers zijn terug uit elkaar getrokken. Voor de aanleg van dat fietspad zullen waarschijnlijk ook nog enkele bomen gerooid worden. Er verdwijnen ook enkele parkeerstroken die nu haaks op de rijbaan uitkomen. Die worden vervangen door een strook parkeerplaatsen naast de rijbaan. De plannen zijn volop in opmaak, maar een timing durft het bestuur niet op de werken kleven.

Het dossier dat nog het meeste tijd in beslag zal nemen, is het fietspad langs de Chaamseweg. Daar zijn nu nog maar opmetingen bezig. Dat fietspad zal vermoedelijk nog enkele jaren op zich laten wachten.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio