Boonen kopman in Ronde van Qatar

Boonen kopman in Ronde van Qatar

Boonen kopman in Ronde van Qatar

Print
Omega Pharma - Quick.Step heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Qatar, die zondag start. Tom Boonen voert het achtkoppige team aan. De ex-wereldkampioen won de rittenkoers al drie keer (2006, 2008 en 2009) en boekte er achttien etappezeges, een record.

Boonen krijgt het gezelschap van de Belgen Nikolas Maes, Gert Steegmans, Guillaume Van Keirsbulck en Stijn Vandenbergh, de Ier Matthew Brammeier, de Tsjech Frantisek Rabon en de Italiaan Francesco Chicchi.

"De Ronde van Qatar is een wedstrijd die ons goed ligt", zegt sportdirecteur Wilfried Peeters. "We willen zeker een rit winnen en goed presteren in de ploegentijdrit. We hebben een sterk team met drie renners die in Argentinië al van succes proefden (Boonen, Rabon en Chicchi). Hopelijk kunnen we profiteren van hun goede vorm.

Op hetzelfde tijdstip als de Ronde van Qatar wordt in Spanje de Trofeo Mallorca afgewerkt. Voor die vierdaagse rittenkoers selecteerde Omega Pharma - Quick.Step zeventien renners, bij wie de Belgen Kevin De Weert, Dries Devenyns, Serge Pauwels, Kristof Vandewalle en Julien Vermote.

Foto: Omega Pharma - Quick.Step in Ronde van San Luis

Foto Photo News

Meer sportnieuws