Clubhuis Racing Tennis wijkt voor 18 appartementen

Print

Clubhuis Racing Tennis wijkt voor 18 appartementen

Mechelen - Koninklijke Racing Tennis Club laat zijn clubhuis en tennisvelden afbreken. In de plaats komt aan Krankenvelden een nieuwe residentie met 18 appartementen. Alleen de hallen met tennisterreinen binnen blijven bestaan.
"Het klopt dus niet dat wij ermee ophouden", zegt voorzitter Pieter Verstraeten van vzw Racing Tennis. De club bestaat al meer dan tachtig jaar en telt zo'n honderd leden. Verstraeten: "Wij bieden alleen nog wintertennis aan. Dat betekent dat wij in juli en augustus stilliggen en onze vijf velden buiten niet meer nodig hebben." Racing Tennis heeft de voorbije jaren aanzienlijk geïnvesteerd in de modernisering van zijn accommodatie. Nu zijn er nog plannen om de kleedkamers te vernieuwen.

Betaalbare penthouse

Verdere renovaties wil de club financieren met de verkoop van eigendommen. Het Mechelse aannemersbedrijf Van Poppel heeft bij de stad een aanvraag ingediend voor de bouw van 18 appartementen. "Voor het eerst bieden wij in Mechelen ook vier betaalbare dakappartementen met één slaapkamer aan", vertelt Paul Van Poppel. De prijs voor zo'n penthouse varieert van 150.000 tot 200.000 euro. Achter de residentie, ontworpen door architectenbureau Tecro & Krea is er nog plek voor de aanleg van een park of een recreatiezone.

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen.

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio