Limburger (24) kiest voor vriendin boven topjob bij Facebook

Limburger (24) kiest voor vriendin boven topjob bij Facebook

Limburger (24) kiest voor vriendin boven topjob bij Facebook

Print
Limburger Wim Leers heeft zijn hart laten spreken. De 24-jarige ex-student uit Hasselt kreeg een unieke aanbieding om bij het Amerikaanse bedrijf Facebook aan de slag te gaan, maar blijft liever bij zijn vriendin in België. Dat vertelde Leers in een interview aan Radio1.

Leers is een oud-student informatica aan de Universiteit van Hasselt. Na zijn stage bij Facebook kreeg hij prompt een jobaanbieding onder zijn neus geschoven. Ondanks het riante salaris en de vele andere voordelen, koos hij toch voor zijn vriendin.

Vele anderen zouden staan te springen voor zo'n jobaanbieding, maar niet Leers. Nochtans is de kans zeer miniem om bij Facebook te werken. "Er zijn twee manieren om binnen te geraken", begint Leers. "Je kan spontaan solliciteren en de selectieronde doorstaan. Of als je geluk hebt, zoals ik, contacteert Facebook je zelf."

Snellere websites

De reden waarom Facebook de Hasselaar een contract aanbood, kan Leers meteen opnoemen. "Voor mijn thesis was ik bezig met een project dat websites sneller moet maken. En dat interesseerde hen blijkbaar, want ze boden mij een fulltimebaan aan."

Het siert de jongeman dat hij een topjob bij Facebook links laat liggen uit liefde voor zijn vriendin. "Ik heb een fantastische vriendin voor wie ik in België wil blijven. Zij studeert hier geneeskunde. In Amerika zou ze opnieuw vanaf nul moeten beginnen, want daar erkennen ze bijna geen enkel buitenlands medisch diploma. Dus heb ik besloten hier werk te zoeken."

Foto Facebook

MEEST RECENT