Toch nog geen boetes in autoluwe Mechelse binnenstad

Toch nog geen boetes in autoluwe Mechelse binnenstad

Toch nog geen boetes in autoluwe Mechelse binnenstad

Print
Mechelen - Overtreders in de autoluwe binnenstad van Mechelen riskeren pas vanaf maandag 6 februari een boete van 50 euro. Dat zegt woordvoerder Maurice Dommicent van de lokale politie.
Het stadsbestuur en de politie hebben Mechelaars en bezoekers aan de stad, en zelfs de lokale pers dus wekenlang op het verkeerde been gezet. In de communicatie werd namelijk gesteld dat er vanaf 10 januari beboet zou worden, want dan liep de gedoogperiode af. "Onverwachte werkzaamheden in de Katelijnestraat hebben er anders over beslist", stelt commissaris Dommicent. Daar moest de pas aangelegde rijweg opnieuw opengelegd worden om parking Sint-Romboutskerkhof aan te sluiten op het elektriciteitsnet.

Bijgevolg was de Frederik de Merodestraat een van de omleidingswegen, terwijl daar vanaf de Varkensstraat normaal geen doorgaand verkeer meer is toegelaten. "Om alle verwarringen uit te sluiten, hebben we beslist om nog geen processen-verbaal uit te schrijven. De camera's werden tijdelijk uitgeschakeld, maar ze zijn wel blijven werken voor de automatische nummerplaatherkenning", legt Dommicent uit. Extra signalisatie (foto) waarschuwt bestuurders voor een overtreding.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio