Seks & Relaties

We voelen ons te dik in februari

Print

We voelen ons te dik in februari

Een onderzoek van Weight Watchers bij 2.069 Britten heeft aangetoond dat we ons in februari te dik voelen. Daardoor worden we ongelukkiger en steken een heleboel frustraties de kop op.

41% van de Britten bevestigde het goede voornemen om enkele kilootjes te verminderen, gemaakt te hebben. 35% wilde dat bereiken door onder meer een gezondere levensstijl te hanteren.

In februari komen we echter tot het besef dat de kerstkilo's er nog altijd niet af zijn. Een kwart van de ondervraagde Britten gaf toe zich nog niet aan het voornemen gehouden te hebben. Daardoor raken we gefrustreerd over ons gewicht en onze manier van leven.

"Geef jezelf tweede kans"

"Mensen maken goede voornemens omdat ze beter in hun vel willen zitten, maar uiteindelijk voelen ze zich juist slechter omdat ze onrealistische doelen hebben gesteld", aldus voedingsdeskundige Lucy Vickers. "Dat is de reden waarom Weight Watchers mensen aanmoedigt om van 1 februari de nieuwe 1 januari te maken. Geef jezelf een tweede kans. Door realistische doelen te stellen en de juiste steun te krijgen ontwikkel je een gezondere levensstijl met stabiele positieve resultaten."

Beeld: Photo News

NIET TE MISSEN