Schoonbroer en schoonvader in kasteelmoord Wingene vrijgelaten

Schoonbroer en schoonvader in kasteelmoord Wingene vrijgelaten

Schoonbroer en schoonvader in kasteelmoord Wingene vrijgelaten

Print
De schoonbroer en schoonvader in de mysterieuze verdwijningszaak in het kasteel in Wingene zijn op vrije voeten. Dat meldt Jean-Marie Berkvens, procureur van Brugge. Er waren geen redenen meer om hen vast te houden en ze zijn niet ondervraagd door de onderzoeksrechter.

In het kasteel in Wingene werden bloedsporen en kogelhulzen gevonden. Sindsdien is er geenspoor meer van Stijn Saelens, de vader van het gezin.

Het bloed, zo blijkt nu, is zeker dat van de 34-jarige vermiste Saelens. DNA-analyse leverde het onomstotelijke bewijs. Het was de echtgenote van de man die de bloedplas en een kogelhuls aantrof in de hal. Even later bleek haar echtgenoot spoorloos. De 34-jarige man, van wie het Brugse parket vermoedt dat hij werd vermoord, is donderdagnamiddag nog steeds niet teruggevonden.

De kogelhulzen die in de woning gevonden zijn, werden ondertussen vergeleken met een wapen dat de schoonvader in zijn bezit had maar dat leverde geen match op. De man had een vergunning voor het wapen.

Australië

De familie van het doktersgezin dat in het kasteel woont, zijn al een tijd spanningen, omdat de vermiste plannen had om te emigreren naar Australië.

Zijn schoonfamilie kon dat niet aanvaarden. Zij willen dat de dochter van de vermiste man de bloeiende huisartsenpraktijk blijft runnen die destijds door haar vader werd opgestart. De schoonfamilie vreest ook de kleinkinderen vrijwel nooit meer te zien bij een eventuele verhuis.

Lees ook: Parket voor raadsel na mysterieuze kasteelmoord in Wingene

Foto Belga

.

Nu in het nieuws