Nieuwe parking IKEA moet sluipverkeer uit Neerlandwijk houden

Print
Wilrijk - De opening van de grote parking aan de nieuwe vestiging van IKEA moet er voor zorgen dat het sluipverkeer in de toekomst uit de Neerlandwijk wordt gehouden.
In en rond de nieuwe vestiging van IKEA aan de Kernenergiestraat wordt momenteel hard gewerkt. Op 15 februari opent de winkel haar deuren. In de voorbije weken werd het oude gebouw met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor een grote parking. Die zal niet alleen voor meer plaatsen zorgen, ook de verkeersafwikkeling in de omliggende straten zal een stuk vlotter verlopen.

De nieuwe parking zal in de toekomst alleen nog bereikbaar zijn vanaf de Boomsesteenweg. De ingangen langs de Kernenergiestraat en de Geleegweg verdwijnen. Het verlaten van de parking zal enkel mogelijk zijn via de Boomsesteenweg en de Geleegweg. Via de Geleegweg wordt het verkeer naar de Boomsesteenweg geleid. Vandaar kan je ook het viaduct op de A12 nemen. Dat zal niet mogelijk zijn voor wie de parking verlaat langs de uitgang aan de Boomsesteenweg.

Op die drukke rijweg zelf zal het verkeer na de ingrepen vlotter en veiliger kunnen verlopen.

Luk Luyten
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio