Tommorrowland

Tomorrowland voert fikse prijsstijging tickets door

Tomorrowland voert fikse prijsstijging tickets door

Tomorrowland voert fikse prijsstijging tickets door

Print
Boom - Het Boomse dancefestival Tomorrowland gaat dit jaar zwaar investeren in decor en veiligheid. Daar hangt uiteraard ook een prijskaartje aan vast: festivalgangers betalen in vergelijking met vorig jaar liefst 37,50 euro meer voor een combiticket van 3 dagen. Voor een dagticket wordt dit jaar 10,50 euro meer aangerekend, de prijs van het campingticket stijgt met 10 euro.

Vooral de prijsstijging voor het combiticket is opvallend: vorig jaar lag de prijs vast op 135 euro, dit jaar is dat 172, 50 euro. “We gaan dit jaar een hoop investeren”, legt Debby Wilmsen van ID&T uit. “Er werken zowat 100 mensen aan een nieuw hoofdpodium. Ook op het vlak van veiligheid gaan er een aantal dingen veranderen."

Voorverkoop voor Belgen

Op 24 maart, 2 weken voor de officiële start van de ticketverkoop voor Tomorrowland, organiseert ID&T een speciale voorverkoop alléén voor Belgen. ID&T reserveert daarvoor 40 % van de tickets. Pas later wordt de andere 60 % ter beschikking gesteld van Belgen én buitenlanders. Opmerkelijk, gezien het aantal buitenlanders vorig jaar toch niet zó’n spectaculaire 20 % van alle festivalgangers uitmaakte.

“We organiseren deze voorverkoop om toch nog enig zicht te hebben op onze binnenlandse verkoop“, zegt Debby Wilmsen van ID&T. “Vorig jaar werd een deel van de tickets nog via Free Record Shop verdeeld: dat is een puur Belgisch verhaal. Nu verloopt alles online, waardoor de ticketverkoop volledig wordt geïnternationaliseerd.”

Lees ook: Avicii komt naar Tomorrowland

AnSm
Foto JDW