8 jaar cel voor serieverkrachter van Boom

Patrick W. (47), de zogenoemde serieverkrachter van Boom, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar effectief. Dat heeft de correctionele rechtbank beslist.

ikerremans

De man wordt ook tien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Na zijn acht jaar celstraf wordt hij dus nog tien jaar in de gaten gehouden. Een eventuele vrijlating na acht jaar kan dan altijd gekoppeld worden aan voorwaarden, zoals therapie volgen. Volgt hij die voorwaarden niet, dan kan hij terug de cel indraaien.

Patrick W. wordt ook voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten. Twee van de vijf slachtoffers moet hij ieder 3.750 euro schadevergoeding betalen. De ouders van een van hen krijgen ook 250 euro.

Beelden

De serieverkrachter stond terecht voor één poging tot verkrachting en vier verkrachtingen, maar de rechter heeft dat herleid tot twee pogingen en drie verkrachtingen.

Het Openbaar Ministerie vorderde vorige week tien jaar celstraf en tien jaar ter beschikkingstelling van de regering.

Patrick W. werd op 15 september 2011 aangehouden nadat hij werd herkend op tv-beelden. Hij had dezelfde kleren aan als bij de laatste verkrachting in april van dat jaar.

JVB

MEER OVER Boom

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio