Tommorrowland

Tomorrowland voert fikse prijsstijging tickets door

Tomorrowland voert fikse prijsstijging tickets door

Tomorrowland voert fikse prijsstijging tickets door

Print
Het Boomse dancefestival Tomorrowland gaat dit jaar zwaar investeren in decor en veiligheid. Daar hangt uiteraard ook een prijskaartje aan vast: festivalgangers betalen in vergelijking met vorig jaar liefst 37,50 euro meer voor een combiticket van 3 dagen. Voor een dagticket wordt dit jaar 10,50 euro meer aangerekend, de prijs van het campingticket stijgt met 10 euro.

Vooral de prijsstijging voor het combiticket is opvallend: vorig jaar lag de prijs vast op 135 euro, dit jaar is dat 172, 50 euro. “We gaan dit jaar een hoop investeren”, legt Debby Wilmsen van ID&T uit. “Er werken zowat 100 mensen aan een nieuw hoofdpodium. Ook op het vlak van veiligheid gaan er een aantal dingen veranderen."

Voorverkoop voor Belgen

Op 24 maart, 2 weken voor de officiële start van de ticketverkoop voor Tomorrowland, organiseert ID&T een speciale voorverkoop alléén voor Belgen. ID&T reserveert daarvoor 40 % van de tickets. Pas later wordt de andere 60 % ter beschikking gesteld van Belgen én buitenlanders. Opmerkelijk, gezien het aantal buitenlanders vorig jaar toch niet zó’n spectaculaire 20 % van alle festivalgangers uitmaakte.

“We organiseren deze voorverkoop om toch nog enig zicht te hebben op onze binnenlandse verkoop“, zegt Debby Wilmsen van ID&T. “Vorig jaar werd een deel van de tickets nog via Free Record Shop verdeeld: dat is een puur Belgisch verhaal. Nu verloopt alles online, waardoor de ticketverkoop volledig wordt geïnternationaliseerd.”

Lees ook: Avicii komt naar Tomorrowland

AnSm
Foto JDW