1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

John Terra: "Ik word soms gek van de melodieën in mijn hoofd"

John Terra zal een plaatsje krijgen in de Eregalerij van Radio 2. Op het gala zal hij deze avond in de bloemetjes gezet worden voor een carrière waarin muziek altijd centraal gestaan heeft.

shendrickx

John Terra stond in de jaren 70 en 80 hoog in de Vlaamse hitlijsten met nummers als 'Is er een ander' en 'De dag dat het zonlicht niet meer scheen'. Na zijn zangcarrière bleef Terra zeer actief als liedjesschrijver voor verschillende Vlaamse artiesten en met succes.

"Er staan 370 nummers van mij geregistreerd en er liggen er nog eens 200 te wachten in mijn kast. Waar ik inspiratie uit haal? Dat komt gewoon. Er spelen áltijd melodieën door mijn hoofd. Het is een constant proces. Soms is dat om gek van te worden. Het verstilt nooit", zegt Terra in 'Het Nieuwsblad'.

Op de gala-avond van Radio 2 in het Kursaal van Oostende zal hij vanavond erkenning krijgen voor zijn muzikale carrière. "En dat doet deugd. Tenslotte werd ik in de Eregalerij gestemd door een vakjury, die mijn hele repertoire bekeken heeft", vertelt hij trots.

Beeld: Photo News

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio