Gustaaf François niet lang genoeg overleden om straat te krijgen

Print
Zele - De gemeenteraad heeft aan de cultuurraad advies gevraagd bij het toekennen van nieuwe straatnamen. De raad van culturele verenigingen vindt dat de verkaveling aan de Kouterbosstraat de naam 's Meyersberg moet krijgen.
Onderzoek van de Heem- en Oudheidkundige Kring leerde dat de plaats waarop wordt gebouwd een historiek heeft die naar de naam moet verwijzen. De gemeenteraad had liever de schrijfwijze 'Meiersberg' gebruikt om verwarringen te voorkomen, maar dat argument veegt de cultuurraad resoluut van tafel.

De naam van Zeels literatuurschrijver Henri Van Daele werd gekoppeld aan het dienstencentrum aan de Lokerenbaan. Er bestaat ook een mogelijkheid om een straat te noemen naar de auteur, die veertien maanden geleden overleed.

Ook het verlengde van de Honoré Staesstraat krijgt een andere benaming omdat dat stukje straat alleen toegankelijk is voor voetgangers en fietsers. Er werd gepleit voor 'Gustaaf Françoisstraat', een oud Zeels politicus die ooit drie maanden burgemeester ad interim was. Daarover moest worden gestemd omdat François nog niet lang genoeg overleden is. Omdat François onbekend is bij de leden van de cultuurraad, werd de naam afgewezen.
Voorstellen voor een andere naam zijn welkom bij veroniek.deleenheer@zele.be

JoP
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio