Moedergiraf stampt baby in het gips

Print

Moedergiraf stampt baby in het gips

In Bellewaerde Park vecht een baby-girafje, dat gisterennacht geboren werd, voor haar leven. Het girafje kreeg kort na de geboorte een trap van haar mama Simone. Het pasgeboren jong hield er een open beenbreuk aan over.

“Een open beenbreuk is heel delicaat bij giraffen en de kans op overleving is miniem”, klinkt het bij Bellewaerde Park. “Maar we zullen er alles aan doen om het dier in leven te houden. Het babygirafje is intussen gespalkt en draagt een gips rond haar rechter voorpootje. Het diertje kan ondertussen ook al lichtjes op de gewonde voorpoot steunen.”

Zware antibiotica

De komende dagen zullen cruciaal zijn voor het jonge dier. “De kans op infecties is groot. Daarom krijgt het dier zware antibiotica toegediend.” Omdat de moeder agressief reageerde, zal het jong met de papfles grootgebracht worden.

De aanval op het girafje is een zware domper voor Bellewaerde Park. “De geboorte van een giraf is voor ons heel waardevol. Het jonge girafje is een Rothschild giraf, een bedreigde diersoort. In de vrije natuur lopen er nog maar 650 van rond”, klinkt het bij Bellewaerde Park, dat participeert in een Europees kweekprogramma voor het behoud van de Rothschild giraf.

KoSn
Foto's HBvL

MEEST RECENT