Fraudejager Van Calster
 alweer beperkt in functies

Fraudejager Van Calster alweer beperkt in functies

Fraudejager Van Calster alweer beperkt in functies

Print
Antwerpen - Fraudejager Peter Van Calster mag in diamantdossiers tijdelijk niet meer optreden als openbaar ministerie voor het hof van beroep in Antwerpen.

De beslissing werd genomen door de Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois. Volgens het parket- generaal is het logisch dat Van Calster (foto) zijn diamantdossiers voorlopig niet mag afhandelen omdat er een onderzoek loopt.

Bij het parket in Antwerpen zijn er die dat helemaal niet zo logisch vinden. Vooral omdat de beslissing werd genomen tien dagen nadat substituut Peter Van Calster niet in verdenking was gesteld na een urenlang verhoor. Die mensen zien het als een nieuwe stap in de diamantoorlog tussen het parket-generaal en het parket in Antwerpen. Die oorlog sleept al maanden aan, maar escaleerde begin januari na een huiszoeking in de kantoren van Peter Van Calster.

HSBC-bank

Ook in het dossier van het HSBC-bank was er sprake van mogelijk slecht nieuws. Daar draait alles rond de gestolen informatie over rekeninghouders van het Zwitsers filiaal van de bank. Onder hen een paar honderd Belgische diamantairs. In Frankrijk was er een cassatiearrest dat stelde dat de verkregen informatie niet mocht worden gebruikt door de fiscus. Maar dat arrest zou geen invloed hebben op de Belgische strafzaak, en zelfs niet op de afhandeling van het dossier door de Belgische fiscus. Want de fiscus kan de HSBCinformatie probleemloos opnieuw opvragen bij de Antwerpse justitie.

AK

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio