Antwerpse architect al 3 dagen vermist in Franse Alpen

Antwerpse architect al 3 dagen vermist in Franse Alpen

Antwerpse architect al 3 dagen vermist in Franse Alpen

Print
Antwerpen - In de Franse Alpen is een 35-jarige architect uit Antwerpen sinds maandag verdwenen. Christophe Van Boxtel was 's namiddags op zijn eentje gaan snowboarden in Chamonix, vermoedelijk op een gevaarlijke gletsjer. Toen hij later niet op een afspraak verscheen, sloeg z'n vriendin alarm. Sindsdien zoeken de reddingsdiensten met man en macht.

Van Boxtel is al enkele jaren gepassioneerd bezig met extreme sporten. Maandag wilde hij alleen zijn hart ophalen op de Aiguille du Midi in Chamonix. Met 3.842 meter is dat de hoogste bergtop die je kan bereiken met een cabinelift.

"Hij had met z'n vriendin afgesproken dat ze elkaar in de late namiddag opnieuw zouden treffen in het dal. Toen hij niet op die afspraak verscheen, sloeg zij onmiddellijk alarm bij de politie", zegt zijn zus.

Door de barre weersomstandigheden in Chamonix konden de reddingsdiensten pas dinsdag om 16 uur een helikopter de lucht in sturen. De gsm-operator en de Cel Vermiste Personen zijn druk bezig met het lokaliseren van zijn gsm.

Het gebied waar Christophe verdween, kan "zeer gevaarlijk" zijn. Volgens de plaatselijke gendarmerie is het bijna zeker dat Van Boxtel de Vallée Blanche-route is afgedaald, een zogeheten off-piste afdaling over een gletsjer. Er heerst vaak lawinegevaar en soms vallen skiërs er tussen gletsjerspleten.

Archieffoto

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio