't Boothuis wint zilver op Horeca Awards

't Boothuis aan de jachthaven in Massenhoven heeft in Genk een zilveren medaille weggekaapt bij de Horeca Awards in de categorie 'betere brasserie'.

Kristin Matthyssen

Voor zaakvoerder Fred Bertels kwam de bekroning eerder onverwacht.

Hij had niet gedacht dat zijn taverne-restaurant 't Boothuis tien jaar na de opening uit de 64 inzendingen in de categorie 'betere brasserie' meteen al zo hoog zou scoren.

Het unieke terras aan het Albertkanaal, met zicht op de jachthaven van Massenhoven, de verzorgde keuken en het homarium met levende kreeften gaven de doorslag voor de jury.

"We werden eerst anoniem door een jury bezocht", vertelt medewerkster Carry Laeremans. "Nadien kregen we de vraag of we zin hadden om mee te doen aan de Horeca Awards. Dat zagen we wel zitten!" Maandag kreeg Bertels te horen dat 't Boothuis bij de genomineerden zat en het misschien geen slecht idee zou zijn om de uitreiking 's avonds in Genk bij te wonen. "We hebben daar nog de kans gekregen om onszelf extra te promoten met een stand", zegt Carry.

't Boothuis probeert zich sinds een tweetal jaar te profileren met levende kreeften.

"We hebben een mooi homarium in de zaak staan en verzetten nu zo'n vijfhonderd kreeften per maand. De schaaldieren passen goed bij onze ligging naast het Albertkanaal. Tijdens de promotiedag maandag hadden we oesters en een kreeft van 5,5 kilo meegebracht, wat blijkbaar indruk heeft gemaakt op de jury. Normaal wegen onze kreeften gemiddeld 700 gram." 't Boothuis is in de wolken met zijn zilveren medaille. De brasserie-restaurant scoort zowel bij zakenlui als bij recreatieve passanten die met de fiets langs het Albertkanaal rijden.

Het heeft ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen en organiseert geregeld thema-avonden.

KMaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio