1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ludo Van Campenhout: "Anti-alcoholkuur op Aruba was verkoop van huis waard"

Ludo Van Campenhout is terug in Antwerpen na een drie weken durende ontwenning op de Nederlandse Antillen. De Antwerpse schepen is opgeknapt en bruingebrand en gaat ervanuit dat hij niet zal hervallen.

fvranckx

De N-VA'er, die in 2010 overkwam van Open Vld, praat vandaag in Gazet van Antwerpen openlijk over zijn drankprobleem, dat leidde tot een ontwenning in het Jellinek Retreat in Westpunt, Curaçao. Daar is de gemiddelde temperatuur in januari 24 à 29 graden.

Bar

Bij het begin van zijn verblijf onderging Van Campenhout een ontgiftingsproces. "Dat duurde eigenlijk maar drie dagen. De vierde dag liep ik al langs een bar met allerlei flessen alcohol en dacht bij mezelf: dit doet me niks meer", vertelt hij.

De behandeling verliep volgens een zeer regelmatig patroon, met de nodige fysieke inspanningen en in de grootst mogelijke privacy. "Zelfs met mijn vrouw Chris mocht ik in het begin geen contact hebben. Mijn Blackberry mocht ik wel gebruiken, al vond het personeel het niet prettig als ik daarmee bezig was", aldus de Antwerpse schepen.

Huis verkocht

Bij het verblijf in de ontwenning hoort voor de schepen ook professionele nazorg.

"Ik ga ervanuit dat ik niet zal hervallen. Ik heb daar ook een aantal tools gekregen om met de stress in de politiek om te gaan. Ik heb mijn job negen jaar heel graag gedaan en wil ze blijven doen."

Het valt te hopen dat hij slaagt, want de behandeling op de Nederlandse Antillen heeft een pak geld gekost: 750 euro maal 21 dagen, plus de vliegtickets en het verblijf van zijn echtgenote Chris in het hotel naast de Jellinek Retreat.

Kortom, een rib uit zijn lijf. Of heeft zijn partij misschien een financiële bijdrage geleverd? "Nee", zegt hij snel, "ik heb alles zelf betaald."

Het blijft even stil. Dan zegt Van Campenhout: "In december heb ik een huis in Merksem verkocht. Dat geld kan ik nu goed gebruiken. Maar ik beschouw dat wel als de beste investering die ik ooit heb gedaan."

LM Foto links: Van Campenhout voor zijn ontwenningskuur Foto bovenaan: Van Campenhout nu (JVDP)